Tak po dlouhé době zase další kousínek historie, už jsme skoro v současnosti. Ale musím s tím pohnout, protože v reálném čase se děje spousta exciting news a nechci vás o ně připravit. Takže dneska rychle shrneme, co se dělo od reunion v roce 2005 do roku 2009 a příště se podíváme dál. Ačkoli vlastně ... blíž :)


Ultimate Tour. To byla tour, kterou jeli v roce 2006, prakticky hned po tom, co se dali zase dohromady a byla složená z těch jejich starých dobrých hitů. Desetitisíce fanynek, které mezitím taky trochu vyrostly, se vrátily do let minulých a zase se jim podlamovala kolena :) Z dokumentu na DVD se dá dozvědět spousta zajímavých věcí o tom, jak to vystoupení vznikalo a co si o tom kluci mysleli. Především řešili otázku toho, jak se mají teď po třicítce vrátit a dělat ty věci co dělali tenkrát jako mladí kluci v boybandu, aniž by to vypadalo fakt trapně. A tak se snažili udělat to trochu vyspělejší. Z tohole koncertu pro mně stojí za pozornost obzvlášť dvě čísla. (Nutno říct, jsou tam taky dvě, která mi za pozornost nestojí, protože slečny tanečnice jsou v nich poněkud velmi spoře oděné a tančí tak, že se slušná děvčata červenají :( S potěšením, ale musím konstatovat, že v dalších koncertech takových slečen a choreografií postupně ubývá. Nebo jsou alespoň trochu víc... umírněné a vkusné...) Ale zpátky k těm pozoruhodným: Jednak jedna písnička, kterou z původní rozjuchané verze 90. let předělali do stylu argentinského tanga a vůbec to nebylo špatné :) A potom číslo, které vzniklo úplně spontánně a bere si tak trochu na paškál způsob, kterým tenkrát vznikla jejich kapela. Jde tam o koncept umělého vytvoření boybandu, o přísná pravidla, kterými se jeho členové museli řídit (a která pro účel představení naschvál vymodelovali podle 10 přikázání)... Je na tom sympatické, že se takhle dokázali podívat sami na sebe a na svoji minulost. Nezastírají, že to tak bylo... Podle Jasona v tomhle čísle až katartickým (nevím, jestli to slovo v češtině existuje. volně překládám Aj, ale má to být přídavné jm. od "katarze") způsobem ten "boyband" zničili a učinili krok od "boys" k "men" :) A na závěr dokumentu to Gary jako vždy pěkně zaglosuje, shrne a dá tomu pořádný základ: že to už není o nich jako jednotlivcích, ale je to o Take That :)

Tak abyste tu nečetli na sucho, schálně se na to podívejte. A nelekněte se. jak je to vytržené z kontextu celého koncertu trochu to vyčnívá... Ale ta myšlenka za tím je prostě super. a choreografie taky, co si budeme povídat :)

Během Ultimate Tour nebo asi spíš po ní, prostě někde kolem ní, začali chlapci znovu tvořit :) A tentokrát bylo všechno jinak. Na psaní se podíleli všichni čtyři :) A tak vzniklo comebackové album Beautiful World. Dá se najít jedno překrásné video, zase z bonusů k něčemu, kde povídají o tom, jak psali... Jen oni čtyři. Spolu :) ... Je to nádhera to vidět a poslouchat, jak se rodily ty písničky ... hmmm :) Album vyšlo na podzim 2006 a následující rok k němu byla tour, tentokrát i evropská. K detailům a písničkám se dostaneme později ;) Ale zkrátka hoši dokázali, že jsou skutečně zpět na scéně a nechystají se z ní jen tak zmizet.

A potom přišel cirkus. The Circus, abych byla přesná, prozatím (stále ještě prozatím) poslední album. Vyšlo na podzim 2008 a tour následující rok byla... dechberoucí! O tom až vám budu vyprávět a ukážu vám obrázky, to budete koukat 8) Takže, k detailům a písničkám se dostaneme později ;)

Oh, btw. Kdybyste náááhodou někdo zatoužili po odkazu na některý z těch rozhovorů apod., stačí říct ;) Nechci vás dopředu zahltit spoustou odkazů, které vás nezajímají ;)

God save the Queen! God save all of you!