Název článku to všechno vystihuje: Nejdřív něco o tom, jak pokračuje turné, potom zastavení nad tím, jak Robbie Williams zmoudřel, potom nový singl (opravdu doporučuji poslechnout) a na závěr bouchneme šampaňské pro mého nejoblíbenějšího člena Take That :) Prosím, komentujte a vyjadřujte se, ať se to tu trochu rozhýbe! :)


Takže britská část turné Progress Live Tour už je minulostí.  Včera večer byla ve Wemley poslední show. Za velou tu dobu jsme viděli úžasné věci. Například, co dělat, když si to Om rozmyslí a nechce dát Marka z Howardem dolů na zem. Veřejnost diskutovala o ženách středního věku, které se na koncertech opíjejí (a někdy pak docela kazí zážitky ostatním, kteří si z toho koncertu narozdíl od nich budou něco pamatovat). Také se rozebíralo, jestli by Robbie měl nebo neměl mluvit tak, jak mluví, když to mohou slyšet malé děti.  Nesčetné (tedy alespoň pro mě) množství fanynek, které měly to štestí být v prvních řadách hned u bariéry, prožilo jedny z nejkrásnějších chvílí v životě, když se mohly setkat s Take That, podat jim ruku, pozdravit, něco jim dát, nebo dokonce ukrást polibek na tvář...  Opravdu zvláštní a důležité chvíle pro kohokoli, kdo se někomu z Take That jen na pár sekund podíval do očí a věděl, že právě v tu chvíli se ty oči dívaly jen a jen na něj.

Rob teď hodně komunikuje se svými věrnými přátely = fanoušky prostřednictvím blogu na svých officiálních stránkách. Začalo to tím, že se podělil o citát, který si řád připomíná předtím, než jde na jeviště. A zkončilo to tak, že tam všichni sdílejí růuzná životní moudra a zkušenosti, ale taky mu pokládají a otázky a Rob na ně odpovídá. Jako že veřejně odepisuje konkrétním lidem a reaguje na to, co se děje v komentářích. Moc pěkná atmosféra tam je a z jeho i z té fanouškovské strany padají moudrá slova :) Schválně sem ten citát dám, je moc zajímavý a inspirativní. Pokusím se ho přeložit.

"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others." Marianne Williamson

"Náš nejhlubší strach není, že jsme neschopní. Náš nejhlubší strach je, že jsme nad míru mocní. To, co nás nás nejvíc děsí, není naše temnota, ale naše světlo. Ptáme se sami sebe: Kdo jsem já, abych byl úžasný, krásný, talentovaný? Ale vlastně, kdo jsi, abys takový nebyl? Jsi Boží dítě. To, že se budeš snažit být malý, světu nic nepřinese. Není nic osvíceného na stahování se, aby se vedle tebe ostatní lidé necítili nejstě. Všichni máme zářit, tak jako děti. Narodili jsme se, abych ukázali boží slávu, která je v nás. Není jen v některých z nás, je ve všech. A když necháme naše světlo svítit, nevědomky tak umožníme dalším lidem, aby udělali to samé. Když se osvobodíme od vlastního strachu, naše přítomnost automaticky osvobozuje druhé." Marianne Williamson

...

Celé turné se teď stěhuje do Evropy. To bude kufrů :D Na kontinentě bude první možnost setkat s Take That teď v úterý v Miláně, potom dvakrát Kodaň, jednou Amsterdam, Hamburk, Düsseldorf a koncem měsíce to všechno završí Mnichov. Hehe, operace už byla zahájena. Chystáme transparenty :)


Zprávy: Bude ještě jeden singl z Progress/Progressed: When We Were Young. A zazní také v nové filmové adaptaci Tří mušketýrů, která bude mít premiéru v říjnu. Poslechněte si :) Je to takové mnohem víc "tradiční". Hezky se to poslouchá.

Jinak dříve nebo později můžete očekávat moje "recenze" žlutého i červeného alba. Také průběžně pracuji na článcích o Beautiful World Tour a The Circus Live Tour, ale předpokládám, že to se všechno rozsype ve chvíli, kdy uvidím Progress Live na vlastní oči.


A to nejlepší nakonec! Dnes je (stále ještě) 10. července, což může znamenat jediné: HAPPY BIRTHDAY TO JASON ORANGE!!! Já vím, to už tu jednou bylo, ale věřte nebo ne, rok se s rokem sešel a Jay už má zase narozeniny. A my ho máme pořád stejně rádi. Rády. Ne-li čím dál tím víc :) Kdybych mu mohla něco popřát, popřála bych mu trochu víc sebedůvěry v jeho hlas. Jestli mu něco uvnitř říká, že neumí dost dobře zpívat, ať to přestane poslouchat, protože to není pravda! My moc rádi posloucháme, když zpívá. Ale jestli nechce, nevadí. My se rádi i díváme. Může klidně dál tančit :) Loni, když měl kulaté narozky, tak ještě s bráchou dvojčetem uspořádali velkou oslavu pro rodinu a přátele. Tak letos mu v předvčer narozenin zazpívalo "Happy Birthday" 80 000 lidí ve Wembley. Tomu říkám párty! :)

 

God save the Queen, God save Take That and God save all of you!