Tenhle týden začala škola.... a protože teprve začala, není tento týden tak namáhavý, jako budou všechny ty následující. Rozvrh a celé vyučování se teprve rozjíždí, tudíž první týden se učíme jen prvních 5 hodin a pak domů. Tedy teoreticky. Někdy je to i míň, např. proto, že vedení školy si nevšimlo, že profesor španělštiny je společně s částí studentů a dalšími dvěma profesory (u těch si všimli, že tu nejsou) na pouti do Santiaga de Compostely. Nějak ho nikdo nepostrádá, a tak hodiny, které měl mít, vyšumí v nic nedělání a příjemné konverzaci o tom, že bychom měly náhle vzniklý volný čas využít nějak efektivněji :-)

A protože teď mám v cestě tramvají do školy a ze školy mírné dopravní komplikace (naprosto nepoužitelné Palackého náměstí:-), chodívám většinou dobrou polovinu cesty domů pěšky ... a krásně si to užívám. Řekla jsem si: dokud na to mám čas a sílu, budu jako že dělat něco pro svoje zdraví. Moc ráda chodím po Praze. A hlavně přes mosty. A včera, i když bylo chladno, měla jsem pocit příjemného podzimního dne. Obzory byly ostré, přes mraky lehounce prosvítalo slunce a trochu osvětlovalo Pražský hrad... a já si najednou uvědomila, jak neskutečně je tohle město krásné.... jak je všechno kolem krásné.... jak to prostě Bůh dobře zařídil, že Praha je taková, jaká je, a že na ní teď trochu svítí sluníčko, když jdu zrovna po mostě a mám výhled na všechno kolem....

Dnes ráno ... vynecháme historku o tom, že jsem si omylem nastavila budík o hodinu později a že mě naštěstí mamka vzbudila ... pršelo. A nespřestalo. Byla jsem z toho chvíli docela otrávená, ale to se změnilo, když jsem vyšla ven. Otvírala jsem deštník a dýchl na mě čistý a vlhký dešťový vzduch... a já měla najednou vtíravý pocit Londýna :-) Navštívila jsem ho (zatím) jen jednou a zrovna ten den (jediný z celého zájezdu) docela pršelo, což nic nezměnilo na tom, že Londýn je úžasné město a že se do něj chci vrátit, protože jeden den nestačí.... A dnes ráno v Praze jsem si na to vzpomněla... a bylo mi hezky.

Je to úžasný pocit .... že Bůh se o nás tak stará ... a všechno kolem je tak krásné. Chce to jen trochu zpomalit, aby si toho člověk všiml a dovedl se zaradovat z maličkostí. A já mám tenhle týden velkou radost, tak se s vámi o ní chci podělit :-) Dívejte se kolem sebe a užívejte si svět!

God save the Queen! God save all of You!