Je to asi tak týden, co se to stalo... A nakonec mi to nedá. Musím to napsat. My pet rabbit died. Králinda chlupatá ušatá už si hopká na onom světě.

Asi nejde moc dobře popsat, jak mě to zaskočilo. Nebyla jsem tou dobou doma. Byla jsem pryč na jedné akci, docela zaměstnaná a spokojená ... a pak jsem jednou večer našla smsku o tom, že ušatka umřela :-( Jeden den byla nějaká nemocná, krvácela... Mamka ji vzala na veterinu, tak ji prohlídli a usoudili, že to je buď zánět močového měchýře anebo něco gynekologického. Dostala nějaké injekce a léky, co jí měla mamka dávat... a druhý den na kontrolu. Ale té už se nedožila.

...

Sebralo mě to. Na jednu stranu si pořád říkám, že to byl  j e n o m  králík. Jenže to byl  m ů j  králík. Asi můj jedinej opravdickej domácí mazlíček, co jsem kdy měla. V kuchyni, kde bývala její klec, je teď odporně prázdné místo. Kdykoli tam vejdu, tak se ohlížím, co že králinda provádí, jestli něco nepotřebuje... Když mi něco vypadne z ruky nebo dělám rámus sešlapáváním plastových lahví, vždycky se ohlédnu, abych se podívala, jestli to králindě neurvalo uši... Jenže ona tam už není. Zajímalo by mě jak dlouho tohle potrvá... jak dlouho budu chodit kolem toho prázdného místa a nebudu moct projít přes něj, protože tam má být klec...

Nezbývá než to prostě rozdýchat a přečkat...

 

 

Rest in peace, my dear.