Učiníme malou odbočku z historie a konečně se pustíme do muziky, dneska tu pro vás mám první polovinu alba Beautiful World (2006) :) Jak už jsem někde v minulých příspěvcích naznačila, budu postupovat tím způsobem, že prostě vyjmenuju všechny písničky. K některým neřeknu skoro nic, k některým řeknu víc a k některým hodně a ještě vám je pustím :) Samozřejmě vám všem doporučuji si na youtube najít i ty ostatní a poslechnout si je, pokud máte zájem...


1. Reach Out - Je jedna z těch písniček, kde vás chci upozornit na text. A ... omlouvám se, ale zatím se asi nebudu pokoušet to překládat. Kdyby to někomu hodně vadilo, tak řekněte a já to zkusím. anebo zkuste google translator, schválně co z toho vyleze :D Zpátky k Reach Out: patří k písničkám, které v sobě mají nějakou pořádnou myšlenku. Čímž netvrdím, že běžné písničky o lásce a nelásce myšlenku nemívají, ale tahle je (volně cituji Jasona:) jedna z mála na albu, která není o vztahu mezi klukem a holkou, je tam řekněme určitá "bigger message". A když se nad tou message zamyslíte... Pokusím se ji nějak volně zprostředkovat: je to o tom, že nezáleží na rozdílech, které mezi sebou (jako lidi všeobecně) máme, všichni žijeme na stejné zemi, máme stejné slunce a stejný vzduch... A když se budeme snažit, tak spolu můžeme vycházet dobře. Je to vzájemná láska, která má moc všechny ty rozdíly překonat.

Musically speaking, asi přestanu u každé písničky říkat, že jsou prostě dokonale sladění a backing vocals jsou prostě super super!!! :D Ono, když to posloucháte, tak to zní strašně jednoduše, ale je to zatraceně těžký nazpívat, aby ty harmonie byly tak perfektní! Jinak to má energii, má to drive ... myslím, že písnička jako stvořená na první místo v albu. Tohle je to, co chcete slyšet, když vrazíte CD do přehrávače a stisknete >play< :)

If our arms were reaching out
If our words could only bridge the doubt
Will we lose this chance again?
Strange roads with different signs
Don't even know where we divide
Are you my enemy or my friend?

'Cause I don't know you
And you don't know me
It's the same sun rising
We all just look to the sky
If we try
We can work it out somehow
If you don't know me
And I don't know you
How can we be fighting
We're all connected it's true
Reaching out
It's only love that pulls us through

We all grieve in different ways
If one tear could wash away the pain
We're all free to have the faith we believe, yeah
The world sleeps at different times
With one turn your day is now my night
We all live sharing the air that we breathe

Reaching out, reaching high
Reaching out
Touching you, touching me

moving on...

2. Patience - První singl tohoto alba. Tohle byl ten pravý comeback a úspěšný jak něco! Hned druhý týden se dostala na první místo žebříčku a zůstala tam celé 4 týdny :) Prý se dokonce hrála i u nás v rádiích, tedy aspoň podle mého synovce, který šel kolem, když jsem ji tuhle poslouchala :)

3. Beautiful World - tu už jsem vám pouštěla v jednom z předchozích příspěvků.

4. Hold On - jedna ze dvou písniček na albu, které jsem si soukromně označila "Mark ballads". Prostě poměrně pomalá písnička a zpívá ji Mark. Tak trochu tím navazuje na Babe tenkrát ze starých časů (k písničkám z 90. let se někdy taky dostanu, až nebude co dělat ;) Mark má takovou pěknou specifickou barvu hlasu ... :) Ta písnička je o problémech ve vztahu a jak se snaží je přestát... A vždycky mi přijde, že ji Mark zpívá až z nejhloubějšího místa svého srdce. Což možná není daleko od pravdy. Někdy v době, kdy jsem TT poznala (tj letos na jaře) prosákly do médii nějaká zprávy a jakási "prohlášení" o tom, že už pár let měl problémy s alkoholem a byl několikrát nevěrný své dříve přítelkyni, teď už ženě. ... hm :( no tak, není to nic, nad čím bychom jásali, že. Ale obdivuju ho za to, že sebral odvahu, aby to otevřeně přiznal, omluvil se a začal "sekat dobrotu". Byl na nějaký proti-alkoholový léčbě nebo co... a s rodinou na tom pracujou. Vypadá to, že se z krize vyhrabal, tak Bohu díky za to! ... To sem vlastně až tak moc nepatřilo, ale já to v té písničce trochu slyším, no...

5. Like I Never Loved You At All - To je krásný valčík ...

6. Shine - Na závěr první poloviny alba, mám tu čest vám představit Shine !!! Byla to jedna z těch úplně prvních, které jsem od TT slyšela, a ... No měla jsem tenkrát nějaké těžké období, poměrně dost depresivní, naprosto postrádající veškeré zbytky sebedůvěry... A tahle písnička pro mně hodně udělala: postupně mi tu sebedůvěru začala vracet. Jako by ji chlapci napsali na míru přesně pro mě :) Takže, když náhodou někdy zase klesám na mysli a mám pocit, že se mi nic nedaří, pustím si Shine a Mark mě ukecá, že na to přece mám! A nejen Mark... nevím, možná se to někomu může zdát přitežené za vlasy, ale mně se u takových písniček zdá, že skrz ně ke mně mluví Bůh. Že si prostě mám přestat dělat starosti s tím, co se nepovedlo, mám se zvednout a začít znova. Protože na to mám, abych to dokázala! :) Takže jen pro vás: the official music video, with stunning production and cute Take That :)

You, you're such a big star to me
You're everything I wanna be
But you're stuck in a hole and I want you to get out
I don't know what there is to see
But I know it's time for you to leave
We're all just pushing along
Trying to figure it out, out, out.

All your anticipation pulls you down
When you can have it all, you can have it all.

So come on, come on, get it on
Don't know what you're waiting for
Your time is coming don't be late, hey hey
So come on
See the light on your face
Let it shine
Just let it shine
Let it shine.

Stop being so hard on yourself
It's not good for your health
I know that you can change
So clear your head ang come round
You only have to open your eyes
You might just get a big surprise
And it may feel good and you might want to smile, smile, smile.

Don't you let your demons pull you down
'Cause you can have it all, you can have it all.

Hey let me know you
You're all that matters to me
Hey let me show you
You're all that matters to me.

Hey let me love you
You're all that matters to me
Hey so come on yeah
Shine all your light over me.

To je pro dnešek vše, milí čtenáři a posluchači :) Komentujte, reagujte! Jak se vám to líbí? Trochu, vůbec... Zajímá mě, co si myslíte!

God save the Queen, God save Take That and God save all of you!