aneb Tak současná současnost, že už ani současnější být nemůže! Read for very very exciting news about Take That! and a slight digression towards Robbie Williams' career. Two music videos included. Sorry about the english. The rest of the article is in czech. Well, most of it O:-)


The Rumours Are True... To byl předmět e-mailu, který jsem (16. 7. 2010) našla ve svojí schránce a který mi přišel z TakeThat.com. Robbie Williams je zpátky. Take That v původní pětičlenné sestavě pracují na novém albu, které vyjde na podzim. O tour příští rok se zatím spekuluje... No řeknu vám, že jsem z toho byla dost vedle! A nebyla jsem si úplně jistá, jestli mám radost. Spíš jsem ji skoro neměla. I když naprosto chápu ty věrné fanynky, pro které je tahle událost splněním snu... Ono je to asi tím, že já jsem Take That poznala jako 4, a tak to je pro mně ideální počet. To, co bylo předtím beru jako minulost lidí, které mám teď ráda, takže to nějak přijmu, ale že bych tam jako Robbieho potřebovala... Zkrátka byla jsem trochu rozpačitá, co si o tom mám myslet. Ale na druhou stranu je to úžasný pocit, když si uvědomíte, že to co se právě stalo, je poměrně důležitá věc v ...řekněme historii skupiny, v britské pop music. Taková průlomová událost a děje se právě teď! a já jsem jejím svědkem :) Načež jsem si na fb našla oficiální profil TT a od té doby jsem pravidelně krmena novinkami :) Zdá se, že fanoušci se rozdělili do dvou až tří proudů: pro-Robbie, anti-Robbie (zdůrazňující faktory jako že Robbieho sólová kariéra poněkud umírá, a tak se "náhodou" zrovna vrátil ke svým bývalým bandmates, kteří jsou stále dost populární...) a něco mezi: proud fanoušků, kteří Robbieho moc nemusí, ale na druhou stranu respektují rozhodnutí, které kluci udělali. Tam bych nejspíš asi zařadila sebe.

Jednoho krásného rána ke konci prázdnin, jsem si na internetu naladila BBC Radio 1 a poslouchala ranní Chris Moyles Show, ve které byli jako hosté Rob a Gary. Mluvili tam o tom "re-union" a představovali nový Robbieho singl, což je vlastně duet s Garym, který napsali společně. Rob a Gary vyprávěli celou tu story... a jak se to nakonec přihodilo, že spolu napsali písničku a bylo to moc pěkné. Všímáte si? Právě jsem použila slova "Rob" a "moc pěkné" v jedné větě 8)  Zdálo se, že snad už (konečně!) přeci jen trochu vyrostl. Byla jsem ráda, že jsem ho mohla slyšet mluvit o tom, jak se cítil, když to s Garym dávali zase dohromady... A tak jsem toho dne oficiálně přestala nesnášet Robbieho Williamse. Jako nemůžu říct, že ho mám ráda, ale chci mu "dát šanci", aby mi dokázal, že se změnil. A co říkal Gary o Take That znovu v pěti lidech: Ta základní věc je hudba. Jestli je hudba dobrá, tak dobře, tudy se vydáme. Neděláme něco ve smyslu "ok, tohle by mohla být dobrá story pro média, pojďte, uděláme album." Hudba je pro nás na prvním místě, ať už budeme dělat cokoli :) A taky trochu naznačil, že až dokončí tenhle projekt (nové album + zřejmě tour), Robbie se asi vrátí zpět ke svojí kariéře a Take That budou zase 4... anebo kdo ví... Čímž mě trochu uklidnil :)

A potom poprvé pustili ten nový singl, který vyšel na Robbieho best-ofce (In and Out of Counscioussnes). Písnička nese název Shame. Gary složil hudbu, Rob napsal slova a, jak říká, většina jeho věcí je víceméně autobiografická... Stejně tak Shame. It's so.... "Gary-Robbie-working-it-out-to-be-good-friends-again-and-let-everybody-know-y" :D Tak trochu se sobě navzájem veřejně omlouvají. Akorát s hudbou a chytlavou melodií. Plus there's a sort of  Blackbird-reminiscent guitar (Beatles, *wink*) Tak si ji poslechněte :) Klip radši nebudu komentovat :D Text se mi líbí: "There's three versions of the story: mine and yours and then the truth... " protože to je skutečně pravda :)

A nedlouho potom nás všechny nedočkavé fanoušky začal internet krmit pravidelnými dávkami novinek o novém Take Thatím albu :) Ponese název Progress a vyjde 22. 11., první singl, The Flood, už o týden dřív. Společně s mnoha dalšími fanoušky se trochu obávám toho, aby album nebylo koncentrované hodně na Robbieho, jako hlavního aktéra v tom návratu pětičlenných TT, ... protože by byla moc škoda, kdybychom přišli o tu rovnováhu, že každý z kluků tam něco zpíval. A hlavně doufáme, že tam Jay tam bude míst aspoň jeden song. Už zveřejnili i tracklist... názvy písniček jsou zajímavé, jsem strašně zvědavá, kdo bude zpívat co, které písničky budou rychlé, které pomalé... :D check it out:

1. The Flood
2. SOS
3. Wait
4. Kidz
5. Pretty Things
6. Happy Now
7. Underground Machine
8. What Do You Want From Me?
9. Affirmation
10. Eight Letters

Jenom deset, ale jak je znám, nejspíš tam bude někde schovanej nějakej bonus :)

Tak co říkáte, pustíme si The Flood? Videoklip spatřil světlo světa 15. 10. a... co já tady budu vykládat. Na písničku si pořád ještě názor tvořím... Na první poslech (a to byl pouze poslech bez obrázků) mě příliš nenadchla, na druhý (s obrazem) už trochu víc... a pak jsem ji, nevím proč, 3 dny nemohla dostat z hlavy. Ale přiznám se, že největší radost jsem měla z toho klipu, že jsem je, chlapce milé, po dlouhé době zase viděla. A že vypadají pořád stejně dobře, ne-li čím dál tím líp :D

Další žhavé novinky, očekáváme zítra v 11:00 (našeho času) na stránkách Take That. S největší pravděpodobností půjde o data koncertů letní tour 2011. Koncertů, na který nebudu mít peníze a nevím,  jak to přežiju :D

God save the Queen, God save Take That and God save all of you!


edit (26. 10. 2010): Pověsti nelhaly, TT dnes vyhlásili tour na léto 2011. Je tam dokonce kromě UK i 6 koncertů v Evropě. Sice se drží svého tradičního trhu (Dánsko, Holandsko, Německo, Itálie), ale Německo už přeci jen není tak daleko. Mrkněte na data: http://www.takethat.com/live Kdo má spoustu zbytečných peněz navíc a pozve mně na koncert??? :D :D :D ok, už mlčím a jdu si sehnat brigádu. see you later, aligators ;)

 


 

edit (29. 10. 2010): Dneska začal v UK předprodej vstupenek. Fanouškům se podařilo složit několik prodejních serverů, telefonní linky byly přetížené, stovky lidí stojí ve frontách... Agentury to skutečně poněkud podcenily :D Vstupenky jdou zkrátka na dračku. Počet prodaných kusů už překročil 1 milion a TT tak překonali (svůj vlastní) prodejní rekord.

A já i když bych strašně moc chtěla do Wembley... možná zkusím za týden sehnat ten Mnichov... ufff... :/ wish me luck.