Pokračujeme v krasojízdě, dámy a pánové (a vůbec přitom nemyslíme na červencový koncert v Mnichově)! Druhá polovina alba Beautiful World už se nemůže dočkat, až se vám představí. Dvě ukázky budou tentokrát poněkud klidnějšího rázu, na druhou z nich kladu nenápadný důraz :) Možná dám na pár dalších písniček odkazy do odkazů. Nebudu tu s tím zaplácávat blog, že ano. Tak přeji příjemné počtení a poslechnutí. Komentuje, prosím. Vážně mě zajímá, co na to říkáte. I když jste třeba jen náhodný čtenář...


7. I'd Wait For Life - Gary ballad. taaaak smutná :) Je to třetí singl alba, bohužel se mu nedostalo moc pozornosti. Byl k němu natočen klip, který ovšem není k sehnání. Ne celý. Což mě pěkně štve, ale co se dá dělat. Jinak další z důkazů toho, jak jim to psaní ve čtyřech klape :) Ono se může zdát, že je to Garyho práce, i díky tomu jeho perfektnímu sólu. Ale v bonusových materiálech krásně povídají o tom, jak si s tím hráli, vymýšeli harmonie a BVs (= backing vocals 8-)

8. Ain't No Sense In Love - Krásná písnička o tom, že láska si nevybírá a tak je člověk schopen se zamilovat i do někoho "nesprávného". Momentálně se dá velmi dobře aplikovat na mojí Take That mánii. Především slova "You're not the one I need, you're just the one that I want; makes perfect sense to me." Protože já skutečně nepotřebuji trávit tolik času nad zprávami, fotografiemi, videy (to vypadá blbě s ypsilonem, co? jak je ten tvar? 7.p. mn.č. od "video"...) Zkrátka neříkám, že tohle všechno je pro mě dobré, ale... "There ain't no sense in love" O:)

9. What You Belive In - Mark ballad. ne nepodobná té první... ale co už, má pěkný hlas :)

10. Mancunian Way - lead vocal: Howard :) je moc pěkné, co o ní vyprávějí. Mancunian Way je prý ulice, nebo teda asi spíš silnice, co vede skrz Manchester. Ale pozoruhodné je, že ten výraz má i druhý význam jako "the way of Mancunians" ... něco jako Manchesterský způsob (chování, žití, chůze... čehokoli :) Tak trochu v ní zpracovávají téma svého rodného města a historii, co tam prožili... A zajímavůstka je, že na konci písničky chvilku zpívá Howardova dcerunka :)

11. Wooden Boat... aaaah this one is really special! Především je to první Take Thatí píseň v historii (!!!) ve které zpívá lead vocal Jason :)  Takže je to důležitý mezník v jednom příběhu o sbírání odvahy a sebevědomí. Svým způsobem je to docela prostá písnička. Hlavní je tam kytara a hlas. Obojí tak nádherné, že se moje srdíčko, vychované na country a folku, do Wooden Boat okamžitě zamilovalo :) Poprvé jsem ji poslouchala na konci jednoho velmi (psychicky) těžkého dne. Byla jsem sama doma, zničená sama ze sebe, že už jsem si ani zpívat nemohla. Prostě vážně mi nebylo dobře. Ale tahle písnička a její melodie... nedokázala jsem odolat! a pomalu jsem se k ní přidala. nejdřív zlehka, pak jsem si ji poslechla ještě podruhé, potřetí... a byl z toho krásný druhý hlas, který už k ní teď vždycky zpívám. Wooden Boat got me singing again. Kdyby žádnou jinou, tuhle si musíte poslechnout! Vybočuje z dosavadního repertoáru stylem, i provedením na jevišti při BW Tour. Však z toho byl zlatík Jase pěkně nervózní. ale zvládl to :) Váhala jsem mezi studiovou verzí a koncertem, ale nakonec vám předkládám živák. Jsou tam nedokonalosti, ale právě díky nim je to autentické a krásné :) Enjoy!

"Sometimes we don't know what we're waiting for, that's the time to be the first one on the dancefloor."

*bonus track: 12. Butterfly - jak jsem vyčetla, Take That s oblibou schovávají na CD písničku navíc. Za posledním trackem jsou třeba 4 minuty ticha a potom bim ho, překvápko :) pěkné a veselé.

Tak zatím se mějte pěkně. Asi mi chvíli potrvá, než dám dohromady články o Cirkusu. Tam se bude těžko vybírat, co pustit a co ne.

God save the Queen, God save Take That and God save all of you!