Tak už žádné výmluvy, žádné odkládání, musíme pokračovat. Vítám vám v roce 2011, který bude pro TT fanoušky velmi velmi... exciting :) A vy můžete být, mým skromným prostřednictvím, u toho! Ne, stále ještě mě to nepřešlo, pořád jsem mad thatter. Takže druhá půlka alba The Circus je tady a v ní dokonce tři hudební chuťovky :) Tak dobrou chuť. Původně jsem měla v plánu nějaké anketní otázky, ale nakonec se na ně nedostalo... Tak možná někdy příště. nebo taky vůbec, že ano... :D No nic, šup na to, navazujeme tam, kde jsme posledně přestali.


7. How Did It Come To This - i na Cirkusu je jeden ze vzácných drahokamů = píseň, kde Jason zpívá leading vocal. A podle toho, jak moc je upovídaná, se zřejmě i dost výrazně podepsal na textu :) Je tam hodně slov, ale moc pěkně uspořádaných, do takového povzdechu/údivu, co se to stalo se světem a s lidmi... Hudebně se to ovšem za povzdech rozhodně označit nedá :)

8. Up All Night - Druhý singl alba, v Official Chart dosáhl na no. 14. Jinak už jsme to tu taky měli, úplně na začátku... Za zmínku možná stojí, že na koncertech ji hrají v kapelovém setu, kde jsou jako opravdická kapela, i hrající na nástroje :)

9. What Is Love - Moc krásná věc. Překvapivě, že ano... Zpívá Howard. Ptá se, co je to láska. No tak to se celkem od populárních interpretů čekat. V závěru nachází jakousi odpověd... A já si opět tuhle písničku převedu a přeložím pro sebe, do svého kontextu: já se ptám Boha, co je to láska. a dojdu k tomu, že jenom On, který je Láska, mě může zachránit. Jen On umí uzdravit zlomená srdce, jen On mi ukáže, co je to skutečná Láska.

Předkládám video z bonusových materiálu z Cirkusového DVD. živá nahrávka z Abbey Road studií :)

Is it a truth?
Or is it a fear?
Is it a rose to for my valentine?
What is love?

Is it only words
I'm trying to find?
Or is it the way, that we're feeling now?
What is love?

If love is truth, then let it break my heart.
If love is fear, lead me to the dark.
If love is a game, i'm playing all my cards.
What is love?

A pain or a cure?
A scienece of faith?
A reason to fall to your knees and die?
What is love?

Only you can save me now.
Only you can heal me now.
Only you can show me now,
what is love.

10. You - Tahle si dala trochu načas, než se mi zalíbila... A stále mám pocit, že ji ještě nemám dost ... pochopenou? něco v tom smyslu. Líbí se mi, ale zdá se mi, že mám ještě, kam to prohloubit, jak ji pochopit nějak víc... Jedna věc, která mě v ní (bohužel) vždycky praští přes uši, je, že je tam použitý úplně stejný verš, jako v ... *(dále následují naprosto nepodstatné informace) I'm the Man, což je písnička ze soundtracku od TV mini-série Britannia High, ke které nejmenovaný Gary Barlow (spolu s partou dalších autorů) psal muziku. (To jsem mimochodem znala už dlouho předtím, než jsem poznala TT. a nechápala jsem, proč jsou všichni na větvi z toho. nějakej Gary Barlow. a kdo to jako je? :D :D )*

11. Hold Up a Light - to je zase úplně opačný případ. Už od prvních tónů prvního poslechu, to je prostě super písnička!!! Čirá energie, naděje, optimismus, síla, láska... Je tam toho mnohem víc, ale je to tak silné, že to ani všechno nestihnu vstřebat během poslechu (a zpěvu:) Mimochodem jako poslední singl alba vyšla až za rok, v prosinci 2009 - jako promo pro album s živou nahrávkou z tour. I oficiální klip byl z živého koncertu. Ten oficiální klip je sice úžasnej, běhá z něj mráz po zádech a všechno... ale jelikož je to ze závěru koncertu, prozradilo by to spoustu věci, o kterých chci teprve psát. Takže si ho schovám a pustím vám "neživý" klip s kdovíjakejma obrázkama :D ale zato i s textem ;)

A tuto krásnou písničku si dovolím věnovat věrné čtenářce Haničce, která mi na silvestra udělala úplně největší radost!!! A ještě ke všemu má dnes narozeniny (tedy doufám, že to signály nespletly;) Tak všechno nejlepší, Hani!

12. Here - Té to taky trochu trvalo. Je zajímavá... nevím, jestli bych si ji někdy pustila samotnou, ale nakonec alba se úplně báječně hodí. Momentálně nevím, co bych k ní ještě napsala. něco mi na ní připomíná Beatles...

*bonus track: 13. She Said - nooo, když má Hanička ty narozeniny, tak si pustíme i bonus, co říkáte? :) To je totiž tak nepodobné všem jejich ostatním písničkám... a tak taneční, že to zvedá ze židle. Tak poslouchejte a tančete :) Přeně takhle je to na albu.

God save the Queen, God save Take That and God save all of you!