Vítejte zpátky :) Čas na pár změn: Už mi zelená nějak neseděla a už tu byla přes 2 roky :o (Co bylo předtím si už ani nemůžu vzpomenout.) Podle mého názoru se v tomhle vzhledu bude trochu lépe číst text... Je fakt, že je to trochu střízlivější, ale smutnosti zabráníme vtipným obsahem, barevnými obrázky a spoustou písniček :)) Jo a můžete hádat, proč jsem si pro blog vybrala zrovna tenhle vzhled. Nápověda: mrakodrapy a slunce ;)

Abych nezapomněla, vítám své nové čtenáře z Česka i Slovenska!!!  a těm původním připomínám, že pokud jste na fb a považujete se za fanoušky TT, není nic snazšího, než si najít skupinu "Take That Česko Slovensko" a užívat si společného fandění :)

Takže toto je první z dlouho avizovaných "srovnávacích" článků, kde si vezmu písničku z 90. let a podívám se, co zajímavého s ní provedli po letech. Uvidíme, jak se to bude dařit :) První na řadě (in no particular order): It Only Takes A Minute a veřte, máte se na co těšit.


Varování: pokud jste ještě neviděli žádné klipy, záběry nebo fotky Take That z těch "starých" dob, pravděpodobě teď utrpíte trochu šok. Asi bude chvíli trvat, než to překonáte a budete schopní se na to video doopravdy podívat bez např. spadnutí ze židle a umírání smíchem. Nic si z toho nedělejte, prošli jsme si tím všichni. Myslím teda my "noví" fanoušci. Zkrátka si musíte uvědomit, že to byla 90. LÉTA!!! a oni byli BOYBAND! Ačkoli tenkrát tenhle temín ještě nikdo neznal, začal se používat až mnohem později. No tak tedy POPová skupina...

Takže až si trochu zvyknete na ty účesy, oblečení a ten poskakující charakter...

Co k tomu mám říct? Tak třeba alespoň to, že je to čtvrtý singl z debutového alba Take That and Party. Vyšel v červnu '92 a nastražte ouška, není to původní tvorba, ale cover verze. Garyho tvůrčí duch tím sice utrpěl, ale singl splnil, co měl za úkol: pomohl jim prorazit. Jako první jejich písnička se dostal do top ten.

Co mě osobně fascinuje na tomhle videu, ale to vlastně platí skoro o všech těch starých klipech, kde tančí... Nedokážu nějak pobrat tu neuvěřitelnou energii v jejich pohybu! (zvlášť u některých. nebudeme jmenovat, Jasone a Howarde;) Když si uvědomím, že jsem teď přibližně stejně stará, jako oni tenkrát... Páni, chtěla bych mít tolik energie!!! Samozřejmě je mi jasné, že jsou natrénovaní a jsou to kluci, ale stejně... *sigh*

Tak poskočíme 14 let dopředu a dáme si verzi z Ultimate Tour :) Je mi teda jasné, že videoklip a živé vystoupené jsou dvě odlišně věci, které nejdou v pravém slova smyslu "srovnávat". Mohla bych sem klidně hodit, nějaké původní vystoupení z televize nebo tour, ale to vám můžu ve zkratce říct, že tam Gary zpívá, ostatní strašně moc tančí a taky zpívají, Jay a Howard metají přemety.

Pro dospělé Take That nepřicházelo v úvahu udělat tenhle kus v původním provedení, takže buď museli vymyslet něco úplně jiného, nebo ho nedělat vůbec. (...opět čerpám z bohatých bonusových materiálů...) Pokud jsem správně rozuměla, tak to byl Howard, kdo se nechal inspirovat filmem Moulin Rouge a vyslovil zásadní myšlenku: Tango. A světe div se, ono to fungovalo. Jestli jste to ještě neviděli, nelekněte se, bude trochu horko ;)

No není to úžasné? Pokaždé mi to znovu vyrazí dech.

Zkuste si představit, že jste divák na tom koncertě... a teď to číslo začíná: housle a nějaká tanečnice, vůbec nevíte, co od toho čekat, a pak najednou tohle! Jeden z hitů, ale úplně jinak!!! Pominu to, jak krásný zážitek to je, vidět pány tančit (a schválně si poslechněte, jak publikum ocení výkon Garyho, který toho tradičně moc nenatancoval;) Teda alespoň pro sledující dámy to je zážitek určitě ;) To číslo je perfektně vystavené a choreograficky zpracované, jak postupně graduje ze spodu z jeviště na ochoz, a pak s množstvím dalších tanečnic a tanečníků zpátky dole... A vždycky se mi moc líbí, jak jsou do choreografie zapracované mikrofony, jak si je navzájem podávají, předávají, podle toho, kdo jde zrovna tančit s dámou :) Co na tom ovšem oceňuji nejvíce je, že je to udělané se stylem a třídou a přitom nemůžete popřít, že je to přitažlivé.


Tak to bude pro dnešek vše, dámy a pánové, doufám, že se vám hezky dívalo a četlo (že jste ve zdraví přežili Garyho vlasy z roku '92 atp.;) a že se tu brzo zase "uvidíme".

God save the Queen, God save Take That and God save all of you!