Světe div se, maree ještě nezapomněla na svůj původní blog a jak se zdá, možná ještě stále trochu umí psát česky. Proč tu dneska jsem? Jak jste poznali z názvu, je to další hudební doporučování. Po letech. Takže mi dovolte, abych vás seznámila: Hudson Taylor.

Pro čtení odpovídajícího článku v Aj, TO READ THE EQUIVALENT ARTICLE IN ENGLISH

> click here <

oficiální fotka ukradená z oficiálních stránek


 

Hudson Taylor je skupina skládající se z bratrů Harryho a Alfieho (příjmením Hudson Taylor) a libovolného množství přátel. Nejčastějí jsou to Oisín a Tadhg Walsh-Peelo (kteří mají taky vlastní kapelu Mo Hat Mo Gheansaí). Zdá se, že není úniku. Irsko a irská kultura mě prostě vždycky nějak najdou. Ať dělám co dělám :D Takže, bratři Hudson Taylorové jsou z Irska, momentálně žijící a hudbu tvořící v Londýně. Jenom pro ujasnění, abychom předešli zmatkům typu "kdo je kdo": ten tmavovlasý s vousy je Harry a ten světlý s kadeřnickými výtvory na hlavě je Alfie ;)

Hudba, kterou hrají, by se dala popsat jako pop folk. V zásadě jde o akustické kytary a bravurní vícehlasy, což jsou v podstatě dvě věci, které děvče jako já potřebuje ke štěstí :) A k tomu dobře napsané písničky. To se pozná, že je to dobré, když k vám množství písní promlouvá, jako by byly napsané právě o vás. Geniálně zachycují některé velmi specifické chvíle a pocity v lidských životech, takže doslova každý v nich může najít něco s čím se ztotožnit. A přesto neznějí levně a otřepaně. Naopak, je to lahoda! Hudson Taylor jsou prostě můj šálek čaje. Ztělesňují všechno, co mám v hudbě ráda. a ještě víc.

Začínali na YouTube, nahráváním různých cover verzí i vlastních písniček, a zanedlouho patřili mezi nejpopulárnější irské YouTube muzikanty. Od hraní v ulicích Dublinu, přes role předskokanů a všelijaké festivaly, v roce 2013 mají na cestě už třetí EP desku (vyjde za pár týdnů, už se dá před-objednat an iTunes) a čeká jejich první úplně vlastní turné na přelomu listopadu a prosince. A pokud jsem slyšela dobře, tak se pracuje na první plnohodnotném albu. (Jupíí!!!)

Vím, že soudím pouze podle videí na YouTube, ale kluci dávají do svých vystoupení ohromné mnžoství energie a pozitivity, zvláště před živým publikem, ať už jde o hraní na ulici anebo "opravdový koncert".

Teď něco k písničkám, které vám v tomto přípspěvku pouštím. (Doufám, že je posloucháte! Věřte mi, je to pro vaše dobro.) Vybrala jsem nahrávky, které reprezentují všechny EPčka: titulní songy z Battles a Cinematic Lifestyle a úplně nahoře "Pray For the Day", která vyjde co nevidět na desce Osea. Nicméně hlavní singl z Osea jsem si schovala pro čestné místo v závěru svého playlistu. Jmenuje se "Care" a je to, dámy a pánové, první videoklip, který mají Hudson Taylor na vlastním VEVO kanále. (Takže nejspíš nepůjde pustit na signálech ;) Stále jsem asi trochu zaujatá a preferuji akustickou verzi oproti téhle, a nový videoklip mě nijak zvlášť nenadchl, i tak je to velký úspěch a jsem na kluky moc hrdá :)

No a je to :) Doufám, že aspoň někomu se tenhle Hudson Taylor-y příspěvěk líbil. A kdyby se mi náhodou někoho podařilo konvertovat na ... ano, použijme to hrozné slovo, fanouška, tady je pro vás pár odkazů:

Oficiální stránky

Oficiální Facebook

Oficiální Twitter

Rozhodně si udělejte čas na jejich YouTube kanál, je tam spousta dalších skvělých songů!

Napiště do komentářů, co na ně říkáte :) Nebo pokud máte nějaký zajímavý tip, co bych si měla poslechnout, se s ním. Určitě si to poslechnu! Možná ne hned, protože jsem ještě v těžké HT fázi, ale slibuju, že poslechnu!

Zatím se mějte, dávejte na sebe pozor poslouchejte dobrou muziku! xx M