Vzpomínáte, jak jsem vám na podzim doporučovala duo irských muzikantů? Harry a Alfie nezahálejí a pořád se u nich něco děje. No a jelikož na mém hlavním blogu o nich mluvím prakticky pořád, usoudila jsem, že české čtenářstvo si také zaslouží trochu rozšířit obzory a poslechnout si pár nových písniček :) Takže vám trochu shrnu, co se za posledních pár měsíců událo (= jaké krásné nové věci si můžete poslechnout :)

Jako vánoční dáreček nadělili chlapci svým odběratelům luxusní akustickou verzi "Second Best", písničky kterou najdete na posledním EP. Není snad třeba upozorňovat na to nefalšované, přirozené, skutečné... muzikanství.

Nedlouho potom, již v novém roce, jsme se všichni začali rozplývat nad trojhlasými harmoniemi, které vzniknou, když si kluci vezmou do party Gabrielle Aplin. Pokud se vám to jméno zdá povědomé, vyhráváte 5 bludišťáků! Jde o slečnu, která na podzim roku 2012 prorazila se svou cover verzí "Power of Love", a tu jste zcela nepochybně slyšeli :) Pokud jste si ovšem neseděli na uších. Minulý rok vydala debutové album, o kterém se při troše štěstí v blízké budoucnosti dočtete něco víc. Nějaká maree si ho totiž koupila nebo co... O:-) Ale zpět k následující písni: Seskupení právě těchto interpertů není vůbec překvapivé. Gabby je totiž Alfieho přítelkyně, a tak je jejich hudební spolupráce vlastně ta nejhezčí a nejpřirozenější věc, že k těmhle triům dochází. První si poslechněte jejich cover verzi písničky "Helplessly Hoping". (přiznám se, vůbec jsem ji předtím neznala ;) A jestli se nerozpustíte blahem, zajděte k lékaři, ať vám zkontroluje uši ;) :P

Ve stejném složení jsme v lednu dostali ještě jednu krásnou věc, tentokrát jejich původní věcičku s názvem "If You Don't Believe". Upozorňuji na přenádherně prosvětlené video, které natočil superšikovný Andrew Jordan, a na text.. který je prostě nádherný. "Why don't we offer our differences, somewhere underneath we're the same." ...

No a na řadu přichází zlatý hřeb: to jest "Weapons". Zlatý hřeb to je z několika důvodů: Především proto, že je to jejich první "opravdový" singl, vyjde 16.3. a už teď se dá předobjednat na iTunes, což vám vřele doporučuji. (Pokud s vámi ten obchod kamarádí, se mnou bohužel ne :(( ) A první singl, to znamená že první album už je téměř nadohled! :))

Další důvod je ten, že Hudson Taylor několikrát reagovali na moje komentáře na internetu :) Nejdřív pod akustickou verzí... (abyste pochopili moji trochu lingvistickou narážku je potřeba si tu písničku poslechnout ;)

Potom vyšel oficiální videoklip (nádherná věc) a kluci zveřejnili transkript rozhovoru, kde vypráví jak ta písnička vznikla a o čem ji psali... Já jsem na to reagovala a pak Harry reagoval na mě :) Já prostě miluju internet!

Tady tedy je, ten zlatý hřeb: video řežírovala Lucy Tcherniak a točilo se v bývalé věznici Crumlin Road Gaol v Belfastu. V hlavní roli irský herec Liam McMahon.

Pokud jste facebooko-milní, vřele doporučuji stránku Hudson Taylor. Kluci tam dost často dávají novinky a zprávičky. Teď zrovna probíhá soutěž spojená s novým videoklipem. Vyhrát se dá Hudson Taylor merchandise (trička, plakáty, pohlednice...;), tak neváhejte a pojťe do toho! :)

P.S. Koukám, že píšu článek v češtině a stejně tu nechávám spoustu nevysvětlené angličtiny O:-) Kdyby to někomu činilo potíže, tak řekněte ;)