... a maturanti jdou :-))

Taaaak! a první kousek je za náma. Dneska jsme psali maturitní slohovky z češtiny :-) musím říct, že to byla ještě větší pohodička, než jsem očekávala. Prostě naprostý lážo plážo :-) Při většině čtvrtletních písemek je ve třídě mnohem větší dusno, než jaká byla skvělá atmoška při maturiní písmece :-D Asi to bylo jednak tím, že jsem na to měli 4 hodiny čistého času... takže nebylo kam spěchat... bylo dost času všechno vymyslet, promyslet, napsat, případně přeškrtat a napsat znova, přepsat zkontolovat... A taky nám docela parádně vyšly témata. Řekla bych. Mrkněte na to...

1. V Praze je blaze (reportáž, líčení)

2. Čas k jídlu, čas k dílu (fejeton, rozhovor, vyprávění)

3. Synu, ujmi se svého otce v jeho stáří... Sír 3,12 (úvaha)

4. ... tak to si vůbec nepamatuju :-D vím akorát, že tam byly dost podivný útvary jako komentovaná zpráva...

Přiznávám, že jsem si vybrala úvahu, což jak známo bývá nejčastější volba studentů, protože je to na psaní celkem jednoduché... njn... Jak se u mně stalo zvykem, když na slohovce záleží, napíšu ji asi tak o jednu úroveň hůř, než jak bych mohla. ale už jsem si na to zvykla, že ty důležité mívám obyčejnější. asi prostě hraju na jistotu.

No :-) a teď mám fakt dobrou náladu z toho. I proto, že písemka ze ZSV se odsunula ze zítřka až na příští týden... a vůbec tak. byla to prostě P O H O D A:-)

God save the Queen! God save all of you!